,,Motinų maldoje“ grupelių susitikimas Vilniuje

2013-10-19

Spalio 19 d. Vilniuje Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo bažnyčioje vyko ,,Motinų maldoje“ grupelių kasmetinis susitikimas. Į susitikimą atvyko iš visos Lietuvos ,,Motinų maldoje“ grupelių atstovės – mamos. Šis ,,Mamos maldoje'' grupelių judėjimas yra paplitęs 70 valstybių.

,,Mamos maldoje“ grupelių susitikimas prasidėjo šv. Mišiomis. Jas aukojo kun. M. Malinauskas, koncelebravo Plikių parapijos klebonas A. Macius. Šv. Mišiose giedojo Šv. Jonų bažnyčios jaunimo choras.

Homilijoje kun. Mindaugas Malinauskas kalbėjo, kad turime gyvenimą ir gyvybę, kad Dievas ragina neišsiginti Jo, išpažinti Jį lūpomis, išpažinti žodžiais, išpažinti darbais. Komentuodamas šv. Luko Evangeliją, kun. M. Malinauskas ragino neišsigąsti, kad viskas bus duota. Dievas ragina turėti daugiau, nei mūsų jėgos leidžia. Kviečia patikėti šita galia, kviečia atsitiesti, o ne pasiduoti abejonėms ar pasitikėti tik savo jėgomis.

Homilijos pabaigoje kunigas ragino pasitikėti Dievu, pasitikėti savimi. Dievas žino, kaip viskas turi vykti, jis yra Kūrėjas.

Po šv. Mišių motinos susirinko agapei ir bendrystei.

Toliau tęsėsi mokymas ,,Tikėjimas motinystės kelyje“, kurį vedė kun. M. Malinauskas. Keletas minčių iš paskaitos: ,,Motinų prigimtis – puoselėti vidinį pasaulį. Ką moteris šeimoje daro, tas sutelkta į vidinį pasaulį. Motinos, išlaikydamos šeimos branduolį, labai paveikia pasaulį. Motinai svarbu vaikams pastoviai rodyti pavyzdį, atsinaujinti dėl vaiko, dėl jo likimo, kad Dievo valia pilnai išsiskleistų.

Motinos turi galią Dangų atnešti į žemę. Marija pasakė: ,,Taip, tebūnie“. Svarbu su Marija kartoti: ,,Taip, taip, tebūnie, tebūnie“. Ne tiek žodžiai svarbu, bet pati laikysena. Motinų dėl vaikų ištartas ,,taip“ atveria Dangų, Dievas tampa apčiuopiamu. ,,Taip“ tampa sąmoningu. Marija buvo erdvė, kuri paruošė erdvę žemei, Dievui įsikūnyti. Reikia turėti atvirumą tam ,,tebūnie“, nebijoti. Čia atsiskleidžia tai, į kokį Dievą tikime, ar Dievą laikome Dievu. Tarp nuolankumo ir "Viešpatie, pasigailėk" svarbu neužstrigti baimėje, aukoje. Svarbu peraugti iš graužaties į gyvą santykį: aš pasitikiu Tavimi. Dievas – ne vienas iš stabų, o gyvasis Dievas.

Motinos tikėjimas gelbsti, net jei viskas slysta iš po kojų. Tam, kad būtų išklausytos maldos, reikalinga, kad užaugtume dorybėje. Reikia melstis, kad būtume stipresni dorybėje, kad pačios šventėtume“.

Po to kalbėjo Lietuvos ,,Motinų maldoje“ grupelių koordinatorė Vilma apie bendruomenę, apie knygos ,,Motinų maldoje“ lietuviško leidimo istoriją, tarptautinio motinų susirinkimo Prahoje įspūdžius.

Prie išstatyto Švč. Sakramento vyko bendra motinų malda už savo vaikus ir viso pasaulio vaikus.

Po palaiminimo mamos turėjo galimybę su gide pasivaikščioti ekskursijoje po Vilniaus senamiestį.

Tegul Dievo malonė per motinų tikėjimą pasiekia visus vaikus.

 

R. Urbutienė

Susitikimo nuotraukų albumas.